Werkdagen voor 15u besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €50,-
Beoordeling 4.5 van 5
Gratis retourneren binnen 14 dagen

Retourneren

Heb je een vraag over het retourneren van je bestelling? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder!

1. Hoe stuur ik een artikel retour? (Nederland)

Niet tevreden over een artikel? Dan kun je het artikel retourneren. Voor een snelle en goede verwerking van het teruggestuurde artikel, is het van belang dat de pakbon van het pakket aanwezig is. Zorg er daarnaast voor dat je de artikelen altijd terug stopt in dezelfde verpakking/hetzelfde plastic zakje als waar je het uit gehaald hebt. Daarop zitten namelijk stickers die alle benodigde informatie bevatten om het retour goed en snel te kunnen verwerken. 
Als je gebruik maakt van ons antwoordnummer/retourlabel, houd er dan rekening mee dat het risico voor de terugzending bij jou als consument blijft liggen. Mocht het product kwijtraken tijdens de retournering, dan is dit jouw risico. Wij raden je daarom aan (bij hogere orderwaarde) jouw verzending te verzekeren en een verzendbewijs te bewaren. 
Je kunt je pakket afgeven bij een PostNL servicepunt of op het postkantoor. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Klik hier om te zien wat het dichtstbijzijnde PostNL servicepunt bij jou in de buurt is. Let op! Belgische klanten kunnen het pakket afgeven bij een Bpost punt. Klik hier om te zien wat het dichtstbijzijnde Bpost servicepunt bij jou in de buurt is.

2.Welke voorwaarden zijn verbonden aan het retourneren van een artikel?

Wanneer je niet tevreden bent over een bepaald artikel, dan kun je het artikel retourneren. Dit geldt ook voor actie artikelen en artikelen uit de sale. 

Je hebt het recht om de overeenkomst binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen te herroepen (herroepingsrecht). Binnen de termijn van 14 dagen, mag je het artikel bekijken en passen, net als in de winkel. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. 

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. 

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Wanneer je het artikel terugstuurt naar ons antwoordnummer, zullen er nooit retourkosten in rekening worden gebracht. 

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. 

Producten waarbij een hygiënestrip aanwezig is, mogen enkel geretourneerd worden indien deze strip niet verwijderd is, dan wel de verzegeling van het doosje is verbroken. Indien dit het geval is, kunnen deze producten niet meer geretourneerd worden.


3. Kan ik mijn retourzending volgen?

Wanneer je je retourzending afgeeft op een PostNL servicepunt, krijg je een PostNL Track & Trace code waarmee je op de website van PostNL je zending kunt volgen. Wanneer wij vervolgens je retourzending ontvangen en verwerkt hebben, ontvang je hierover een retourbevestiging per e-mail. In deze e-mail staat ook direct de nieuwe rekening of het restitutiebedrag. Mocht je twee weken na het retourneren van je bestelling nog geen retourbevestiging per e-mail hebben ontvangen van ons, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.


4. Zijn er kosten verbonden aan het retourneren van een artikel?

Je kunt je bestelling gratis retourneren via ons antwoordnummer. Als je de gehele bestelling retourneert, worden de in rekening gebrachte verzendkosten gecorrigeerd. Behoud je een deel van je bestelling, dan betaal je voor het verzendklaar maken, controleren, transporteren en bezorgen van de bestelling de algemene verzendkosten (deze bedragen €4,95).


5. Is het mogelijk om een artikel te ruilen?

Het is niet mogelijk een artikel te ruilen. Je kunt via de webshop opnieuw een bestelling plaatsen. Hiervoor worden wel opnieuw verzendkosten in rekening gebracht voor het verwerken en bezorgen van de nieuwe bestelling. Wanneer het totaalbedrag van de nieuwe bestelling hoger dan €50,00 is, komen de verzendkosten te vervallen.


6. Kan ik een gedeelte van mijn bestelling terug sturen?

Wanneer je besluit een gedeelte van je bestelling terug te sturen binnen de retourtermijn van 14 dagen, hoef je alleen de door jou te behouden artikelen te betalen (+ de eventuele verzendkosten als de waarde van de artikelen onder de €50,- zit, worden de algemene verzendkosten á €4,95 in rekening gebracht). Wij betalen het gehele bedrag van de geretourneerde artikelen zo snel mogelijk terug, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we producten hebben ontvangen, of tot het moment dat er is aangetoond dat het is opgestuurd.


7. Ik heb een kapot artikel ontvangen. Hoe werkt het retourproces van een kapot artikel?

Controleer direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als het artikel beschadig is, verzoeken wij je vriendelijk om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen en dit te melden. Stuur ons een duidelijke en complete beschrijving over de beschadiging en stuur hierbij een afbeelding van de beschadiging mee. Zorg ervoor dat op de foto duidelijk zichtbaar is waar de beschadiging zich bevindt. Je kunt de foto's sturen naar kwaliteit@ltencate.com. Wij raden je aan de foto's als ZIP- of JPEG-bestand te versturen naar ons. Wij zullen zo spoedig mogelijk na ontvangst je verzoek in behandeling nemen.


8. kan ik artikelen uit verschillende bestellingen in één doos retourneren?

Het is mogelijk om meerdere bestellingen in één doos te retourneren. We vragen je wel de pakbonnen van de verschillende bestellingen in de doos bij te voegen.


9. Welke artikelen kan ik wel of niet retourneren?

Hygiëne artikelen zoals ondergoed waarvan de hygiëne strip is verwijderd, dan wel de verzegeling is verbroken kunnen niet worden geretourneerd.


10. Retouradres

Het retouradres staat vermeld op de brief die is meegeleverd bij je bestelling: 
L. ten Cate
Antwoordnummer 1017
7620 VB Borne

Of naar onderstaand adres: 
Ten Cate Webshop
Morseltoven 12
7621 HB 
Borne


11. hoe stuur ik een artikel retour? (België)

Niet tevreden over een artikel? Dan kun je het artikel retourneren. Voor een snelle en goede verwerking van het teruggestuurde artikel, is het van belang dat de pakbon van het pakket aanwezig is. Zorg er daarnaast voor dat je de artikelen altijd terug stopt in dezelfde verpakking/hetzelfde plastic zakje als waar je het uit gehaald hebt. Daarop zitten namelijk stickers die alle benodigde informatie bevatten om het retour goed en snel te kunnen verwerken. 
Als je gebruik maakt van ons antwoordnummer/retourlabel, houd er dan rekening mee dat het risico voor de terugzending bij jou als consument blijft liggen. Mocht het product kwijtraken tijdens de retournering, dan is dit jouw risico. Wij raden je daarom aan (bij hogere orderwaarde) jouw verzending te verzekeren en een verzendbewijs te bewaren. 
Je kunt je pakket afgeven bij een Bpost punt. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Klik hier om te zien wat het dichtstbijzijnde Bpost servicepunt bij jou in de buurt is.